Grillad högrev

I går var det ännu en fin dag i klockarviken.
Emelie och jag tog en långpromenad, sedan blev det att åka vattenskidor och ring.
Här kommer Jenny och Elisa tillbaka efter sin åktur.
Här sitter vi på stranden och kollar in de som åker.
 
Till middag så testade jag att grilla högrev,mycket gott men man ska bara tänka på att köpa en fin högrev.
Jag fick skära bort en hel del från biten jag köpte.
Men det blev en god smak på köttet så detta ska jag göra igen.
Hittade ett bra recept på en blogg,( husmorsorna.)
800 gr högrev
0,5 dl kalvfond
1 burk öl, 33 cl
1 dl barbecuesås,jag köpte smokey barbecue sås på ica (Hellmanns)
2 vitlöksklyftor i bitar
1 lagerblad
1 gul lök i bitar
Salt & Peppar
Börja med att koka köttet på morgonen:
Blanda ihop att ingredienser i en gryta.
Lägg i köttet och låt koka i 1 timme.
Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills det är dags att grilla.
Det ska ligga kvar i marinaden,skyn hela tiden fram till grillning.
Skiva sedan upp och grilla, pensla med grillmarinad.
Serverade med ugnstekt potatis ( färsk potatis från vårt potatisland).
Hemmagjord Beasås och vitlökssås.
 
Vid midnatt så blev det korvgrillning nere på kajen!
 
 

Kommentera här: