Fläskfile med sparris
En god "allt i en form" middag som går utmärkt att förbereda dagen innan och bara ställa in i ugnen när det dags att äta.
En gratäng med sparris och god smak av vitlök och örter.
Till förrätt så gjorde jag räkkrustader.
Krustader fyllda med god räkstuvning med mycket smak av dill.

Till Fläskfilegratängen så börjar jag med att koka 6 portioner ris.
Lägg riset sedan i en ugnsäker form.
Stek fläskfile i en stekpanna,krydda med salt och peppar.

Lägg köttet på riset.
Sprid ut 2 burkar med vit sparris på fläskfilen.

Koka upp 2 burkar med creme Bonjour,vitlök och örter tillsammans med 6 dl grädde i stekpannan.
Häll detta sedan i gratängformen.

Strö på riven ost och gratinera i ugnen till den fått fin färg och är genomvarm.

Servera med grönsallad och bröd.