Köttfärslimpa
Köttfärslimpa med klyftpotatis.
Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.
6-8 personer.
800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.
Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.
Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.
I ugn igen 200 grader ca 30 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.
Servera med champinjonsås och rödvinbärsgele.