Fredagspasta med Oxfile
Till middag i fredags så gör vi en riktig klassiker; pasta med en krämig, ljuvlig sås på bland annat oxfilé, svamp, lök och grädde. Toppad med parmesan och basilika.
2 pers
God pasta av valfri sort
200 gram oxfilé
100 gram färska champinjoner
1 bit purjo
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl (drygt) creme fraiche
1 msk msk fransk senap
Salt, svartpeppar
1/2 dl hackad färsk basilika
Riven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär oxfilén i tunna strimlor.
3. Strimla purjo, hacka lök och vitlök. Grovhacka basilikan.
4. Bryn köttet i stekpanna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under försiktig omrörning.
5. Häll i grädde, creme fraiche och senap. Låt puttra några minuter.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Rör ner basilikan.
8. Lägg upp pastan på tallrikar. Häll över såsen. Strössla över parmesan och garnera med några blad färsk basilika.