Vit Chokladmousse med hallon och maräng

Till mellon i går så gjorde jag en supergod dessert
Den här lyxiga desserten är larvigt enkel att göra – bara man gör den i rätt ordning. Vispa ägget i en bunke. Vispa grädden i en annan. Smält choklad och blanda med ägget. Sedan är det bara att försiktigt vända i grädden och ställa svalt. Hur enkelt som helst.
Det allra bästa med den här desserten är att den görs i förväg och ställ in i kylen. 
 
Till 4 st
100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg
 
 

1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i vattenbad.

2. Vispa grädden tjock i en bunke och vispa hastigt ägget i en annan.

3. Häll ner den smälta chokladen i ägget under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden.

I botten av glaset så la jag några hallon fyllde sedan upp med moussen,
Sedan bara att ställa i kylen,
Smälte mer vit choklad som jag spritsade till flarn och ställde kallt,
Dekorerade med hallon och småmaränger,och chokladflarnen,