Kycklingkebab
Hemmagjord kebabtallrik med god kebabsås,supergott!
Finskuren kycklingfile som är stek i god kryddblandning,
Blanda ihop i burk:
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Det blir över av kryddblandningen, perfekt att ha klar till nästa gång det blir kebab,
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Det blir över av kryddblandningen, perfekt att ha klar till nästa gång det blir kebab,
ca 1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
Strimla kycklingen tunt, går bra att skära om kycklingen är halvfrysen. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med ca 4 msk kebabkrydda och blanda om med kycklingen.
Ställ in i kylskåpet ett par timmar.
Rör ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering.
Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
lite cayennepeppar
3 msk majonäs
2 msk chilisås
2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
lite cayennepeppar
Stek kycklingkebaben, smaka av,krydda ev med mer kebabkrydda och salt,
servera med pommes,kebabsås och sallad