Gryta med rödvin och sidfläsk

Hade en bit högrev från Strömdahla i frysen,
Gjorde en mustig köttgryta av den,
En god höstgryta med goda smaker,köttet blev så mört,smälte i munnen.
Till den serverade jag pressad potatis och hemmagjord rödvinbärsgele.
 
 
800 gr högrev
200 gr sidfläsk
Gul lök
Vitlök
Färska Champinjoner
Salt och Peppar
2 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
 
Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.Bryn kött i smör i en stor kastrull.Salta och peppra
Tillsätt lök, vitlök  och fräs i ca 2 minuter.
Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten om det behövs
Fräs svamp och sidfläsk i smör.
Tillsätt ca 2 dl grädde och maizena mjöl i grytan och låt koka upp.
Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering.
 
Servera med pressad potatis, gele och sallad,
 

Kommentera här: