Fläskfilegratäng med Ädelost

En ny variant av fläskfilegratäng,den här blev med ädelost.
Blev supergod
Fläskfilegratänger är aldrig fel och det går att variera hur mycket som helst!
serverade den här med råstekt potatis.
 
Fläskfilé ca 600 gr
3 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong
1 bit ädelost
2 paket bacon
3 dl mozarella ost
Soya
salt o peppar
Lite Socker
 
Salta och peppra fläskfilén. Stek den så den får färg.
Skär baconen i bitar och stek dem knapriga.
Lägg filen i en ugnfast form och in i ugnen på 150 grader tills
den är klar, eller tills termometern visar 65°C.
Blanda creme fraiche, grädde, ädelost, soya, köttbuljong.
Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
 
Skär filén i skivor och lägg i ugnsfast form, strö över baconen
över köttet. Häll över såsen över köttet och strö över den rivna osten.
In i ugnen på 225°C i 15-20 minuter
.
 
 
 

Kommentera här: