Hallon och Blåbärspaj

Och till dessert en Seg och Knäckig paj med vaniljglass
 
250 gram hallon
250 gram blåbär
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg
 

Smörj en pajform. Mät upp hallon och blåbär i en bunke. Tillsätt 2 msk socker och potatismjöl. Vänd runt så allt blandas. Häll därefter över i en pajformen.

Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp ägget. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen. Rör slät och bred över bären i formen.

Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter.

Låt svalna en stund, Pudra med florsocker( glömde det den här gången)

Servera med vaniljglass

 
I dag blir det att fortsätta med renovering av kajen,
Inte så bra väder ,det har just börjar smådugga 
Men vi tror det blir bättre under dagen :)
 

Kommentera här: