Pannacotta med pecannötter

Och till efterrätt en favorit,En god pannacotta med karamelliserade nötter
 
 
Dulce de Leche Pannacotta  5 port
4 dl grädde
3/4 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
3 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Häll grädde, mjölken och sockret i en kastrull och låt allt smälta ihop,ska värmas upp men inte koka.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen och rör tills de har smält ned,
 
Låt svalna lite och häll sedan upp i serveringsglas.Ställ i kylen ett par timmar
 
Pecannötter:
75-100 g pecannötter
3 msk vatten
1 dl råsocker (dansukker rörsocker)
1 tsk flingsalt
Rosta pecannötterna lätt i en het och torr stekpanna. Lägg sedan undan i en skål 
så länge.
Blanda vatten, socker och salt i stekpannan och koka ihop i ca 2-3 minuter tills 
det tjocknar lite
Häll i pecannötterna och blanda runt mycket väl. Låt koka ihop lite medans du 
rör hela tiden.
Häll upp de karamelliserade nötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.
När nötterna svalnat helt så hacka dem grovt.
 
Dekorera pannacottan med vispad grädde och krossade pecannötter.
 
 

Kommentera här: