Creme Brûlée
Len vaniljcreme under krispigt täcke.
En dessert som räcker till 6 personer.

1 st vaniljstång
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 st ägggulor
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 st ägggulor
Värm ugnen till 200 g.
Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången.
Vispa ihop gulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
Häll upp i 6 ugnsfasta portionsskålar och ställ dem i en större form. Fyll formen med vatten så att den når upp till 2 cm på formarna.
Grädda dem stående i vattenbadet ca 25 minuter eller tills krämen stelnat.
Låt svalna.
Strax innan servering strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke.
Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns.
Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången.
Vispa ihop gulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
Häll upp i 6 ugnsfasta portionsskålar och ställ dem i en större form. Fyll formen med vatten så att den når upp till 2 cm på formarna.
Grädda dem stående i vattenbadet ca 25 minuter eller tills krämen stelnat.
Låt svalna.
Strax innan servering strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke.
Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns.

Och här härliga vinterbilder från helgen!


