Helstekt Fläskfile med Pepparsås

Helstekt fläskfile i ugn, enkelt och gott och man kan ta de kryddorna man tycker om,
Den här gången tog jag fyra sorters peppar och gjorde en sås på samma kryddblandning
 
 
Helstekt fläskfilé
600 g fläskfilé
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
1/2 tsk salt
Putsa fläskfilén. Mortla de fyra pepparsorterna och strö/tryck in dessa över hela filén. Salta ordentligt. Bryn filén på hög värme i olja och smör. Flytta över filén till en smord ugnsform när alla sidor har fått fin färg. Stek i ugn, 125 grader tills innertemperaturen i den tjockaste delen av filén är 65 grader.
 Ta ut filén, vira in den i aluminiumfolie och låt den vila i 10 minuter före servering.
 
Pepparsås
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk grönpeppar
1 msk smör
4 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 krm salt
Soja
ca 1 msk maizenaredning
Mortla de fyra pepparsorterna till såsen. Smält smör i en kastrull, häll i pepparn och låt den fräsa men en liten stund. Häll på grädde och fond, koka upp. Färga såsen brun med soja och smaka av med salt. Red med maizena och låt såsen koka ihop några minuter.
 
Serverade med potatisgratäng och sallad
 
 
 
 
 

Kommentera här: