Knäckig Blåbärspaj

En god paj med ett knäckigt täcke,
serveras med vaniljsås och vaniljglass,

5 dl blåbär

1 msk potatismjöl

150 g smör

2 dl socker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl grädde

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1 krm salt

 

Smöra en pajform. Fördela blåbär jämnt i formen. Pudra över potatismjöl.

Koka upp smör, socker, sirap och grädde och låt puttra i 5 min.

Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.

Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner mjölblandningen. Häll smeten över blåbären.

Grädda i 200 gr i ca 25 min. Låt pajen svalna och servera med glass och vaniljsås.

Vad passar bättre efter en höstdag med fiske och bortstädning av utemöbler !

 Några påsar med filead aborre ligger nu i frysen
 
Tess verkligen njuter av att få följa med på fisketur med båten,

 

Kommentera här: