Laxfile med kräftor och dill

Långledig , så skönt med några extra dagar ledigt,
I går kväll så var Emelie ute hos oss , och Jenny for på hockey i övik.
På menyn blev det en god gratäng på laxfilé, festligt med kräftor.
Kul att göra något annorlunda med laxfilé, köpte en färsk laxsida på ca 800 gr.
800 gr laxfilé utan ben
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag
1 burk mjukost kräftost( 200gr)
5 dl mellangrädde
1,5 msk hummerfond
1 dl finhackad dill,
0,5 tsk salt
ca 1 krm cayennepeppar (smaka av hur mycket)
1 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 200°C. Lägg i fisken i en ugnsfast form.
Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela
dem över fisken, strö över lite extra dill,
 Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar.
Smaka av! Fördela blandningen över fisken
Strö över västerbottenosten.
 
Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Lägg över färsk dill,
 
 
Servera med pressad potatis, sallad och ett gott vitt vin
 
 
 

Kommentera här: