Lammfile med rödvinssås

Nu helg igen och jag får tillbringa stor del av fredagkväll i köket,
njuter av att komma hit och få lägga lite tid på matlagning.
 
I går kväll så blev det lammfile , var så mört och gott,
Salt och peppar på filen och sedan rullade jag dem i färsk timjan,
Stekte dem så de fick fin färg och sedan in i ugnen på låg värme, ca 100 grader
Till köttermometer visade 57 grader,
 
Till det så gjorde jag en rödvinssås,
hacka en morot, en halv lök, och en bit palsernacka i små bitar,
Fräs det i smör en stund,
Tillsätt :
1 msk tomatpure,
färsk timjan
3 dl rödvin
Skyn från stekpannan där jag stekte filen,
Låt koka ihop och reducera till hälften,
Sila och tillsätt kalvfond, lite råsocker, lite grädde och red av med lite maizena.
Smaka av med salt och peppar,
 
Och till det ett gott potatismos,
 

Nu lördag och vi har fint väder, så det blir nog att gå ut och må gott i solen,
 

Kommentera här: