Rice krispies-pavlova med bär

En supergod sommardessert
Maränger med flingor. vaniljsmörkräm och bär!
 
 
 
 
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vispa äggvitor och socker till hårt skium
Vänd ner flingorna.
Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
 
Vaniljsmörkräm
2 äggulor 
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
 
Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängerna och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon eller blåbär.
 
 

Kommentera här: