Mer Dessert

I söndags så testade jag att göra chokladfondant till dessert.
Viktigt att de inte står för länge i ugnen,de ska vara krämigt rinnig inuti,
En chokladälskares drömdessert!!
 
 
4 st
100 gr rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
100g mörk choklad (70 % kakao)
2 st ägg
st äggulor
0,5 dl vetemjöl
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2 Vispa smör och socker i en bunke
3.Hacka och smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
4.Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke.
5.Blanda ner det i bunken
6.Vänd i mjölet
7.Smöra 4 formar à 1 ½ dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten
8.Häll i smeten
9.Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Fondanterna ska vara rinniga i mitten
10.Ta ut och låt svalna i 1 minut
11.Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
Servera med grädde eller vaniljglass
 

Kommentera här: