Vaniljbullar

I kväll har det varit mer bak,det blev krämbullar.
Bullar fyllda med vaniljkräm.
Mer än 2 sorters fikabröd blir det nog inte, nu blir det julgodis istället.
Men vi väntar med godis tills helg och ledighet kommer!
Anders jobbar kväll i veckan och det är roligare att pyssla med julgodis tillsammans.
 
Vaniljbullar.

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar
100 gr margarin
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
ca 9 dl vetemjöl
 
Värm ugnen till 200 grader.
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37 grader. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, socker. Tillsätt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i ca 8 minuter, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna, jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek.
Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 15 minuter.
Blanda ihop 2 dl marsankräm.
Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av bullen och fyll med kräm.
 
Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.
 
Efter gräddningen penslas bullarna med smält margarin och doppas i strösocker.
 
Mmm,så goda bullar det blev!
Nu blir det mys framför tv:n,snart börjar sista avsnittet av "Morden i Sandhamn"
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Emelie:

Du är så duktig på att baka Mamma! <3 Puss

Kommentera här: