Oxrulader

Tittade på "halv åtta hos mig" förra veckan och blev då sugen på att göra rullader.
Så det fick bli lördagsmiddag.
Oxrulader,serverde med potatismos,sallad och rödvinbärsgele.
 
5-6 st skivor lövbiff
Bostongurka
1 st lök
12-15 skivor rökt bog,jag hade vindelrökt skinka.
Salt
Vitpeppar
Sås
1-1.5lvatten
Soja
1 st köttbuljongtärning
4 tsk bostongurka
Bacon
Salt
1dl grädde
3 msk maizena
1.Lägg upp det skivade köttet (lövbiffen) på en skärbräda, krydda med salt och vitpeppar bara på den ena sidan.
2.Lägg 2 skivor av den rökta bogen/skinkan på varje köttskiva.
3.Bred ut bostongurka
4.Skär löken i två halvor och skär löken i tunna skivor.
5.Lägg sedan över löken över bostongurkan.
6.Rulla ihop köttet ganska så hårt och trä i en sticka.
7.Stek bacon tillsammans med smör i en gjutjärnsgryta, bryn ruladerna på båda sidorna i samma gryta 
8. Tillsätt vattnet, buljongtärningen, soja och salt. Sänk värmen och låt det puttra i ca 1 1/5 timme.
9.Ta sedan ut ruladerna och lägg de på en tallrik, så du kan göra såsen.
10.Spara så mycket sky som du vill använda till såsen.(det blir mycket sky) Häll i bostongurkan, grädden samt maizenan för att såsen skall tjockna till.
11.Krydda med salt och peppar efter smak. Lägg sedan tillbaka ruladerna. Puttra i ca 15 minuter.
Ruladerna blev så möra,man ska låta dem koka i minst 1,5 timme.
Tycker man att vindelrökt skinka har för stark "rökt"smak så kan man ta en annan skinka.
Rökt bog som var i receptet kunde jag inte få tag på.
Servera till hemmagjort gott potatismos och sallad.
 
 

Kommentera här: